Tårtfabriken

Smörgåstårta.

Kategori: Tårtor såklart.

Far fick även en smörgåstårta. Fisk och räkbaserad, en lite lyxigare variant. Den får 5/5 av mig, riktigt god med andra ord. På första lagret har vi då en röra med blandannat kräftsjärtar, kallrökt lax, kokt lax, gurka, purjolök, majonäs och grädde. På lager nummer två en röra med philadelphiaost, västerbottenost, purjolök, örtkrydda och grädde. En smörgåstårta SKA vara "plottrig", nu finns det ingen slags regel som säger så men nu skapar jag en. Just för att alla ska kunna få mycket pålägg på sin bit.

 

UPPDATERING: Lägger även in mammas smörgåstårta i detta inlägg, den är gjort på likadana röror. Den blev så populär första gången så det fick bli en repris på den. Lite större denna gång bara.

 

Njuter på Portugal.

Kategori: Tårtor såklart.

Min far fyller 55 år idag och han har alltid tjatat om hur skönt det skulle vara att bo i Portugal så valet av tårta var ganska enkelt. Portugal i bakgrunden och pappa njutande med en kall öl liggande ovanpå, såklart med jeansen på (som han aldrig kommer ta av, hur varmt det än skulle vara). Mörka bottnar, mörk choklad-fluff på första lagret och blodapelsinmousse på andra. Täckt med sugarpaste och figurer gjorda i flowerpaste.

 

Ovanifrån, här ser man att det är Portugal i bakgrunden.

Ölmagen (: